27 Mar 2023

Malin Kesje

Malin Kesje, ny Gruppchef och ledningsgruppmedlem i Pe3!

Varför tackade du Ja till chefsrollen i Pe3?
Jag tackade ja till uppdraget för att det i ärlighetens namn kändes oemotståndligt, på riktigt! Tänk er själva; välrenommerad företagshälsa med rötterna i Göteborg och en mångfald av kunder blir en del av den unga och utvecklingsorienterade koncernen Meliva med fullt av framåtanda och möjligheter.

Jag är själv leg. psykolog och har innan mitt senaste chefsjobb (VGR:s interna företagshälsovård) arbetat många år som organisationspsykolog och konsult. I min nya roll på Pe3 kommer jag arbeta riktat som chef för just denna yrkeskategori och kommer kunna bidra i utvecklingsarbete och uppdragsrelaterade frågor på ett mer konkret sätt jämfört med tidigare chefsroll.

Ambitioner finns och det skall bli roligt att tillsammans med mina nya kollegor ta dessa vidare. Pe3 Företagshälsa etablerar sig ju även på andra orter i Sverige och jag ser fram emot att vara en del i ledningsgruppen för Sverige och att forma och bygga helheten tillsammans med mina nya kollegor.

Vad ser du främst fram emot när du börjar?
Allra mest ser jag fram emot att lära känna alla; medarbetare, ledningskollegor och så klart våra kunder. Att förstå verksamheten och få ta del av både enskilda och kollektiva upplevelser, behov och drömmar känns viktigt. Jag ser också fram emot att få ställa frågan till både medarbetare och ledningskollegor, ungefär den jag fick ovan ”Varför är du här?

Har du några “käpphästar” i ditt eget ledarskap, något du tycker är extra viktigt för ett hållbart chefskap?
Åh, det finns mycket som är viktigt vad gäller ledarskap och allt tar på olika sätt utgångspunkt i relation och kontakt, i första hand med mig själv, som förutsättning för mina relationer med andra. Nyfikenhet och mod, både att stanna upp och att pröva nytt samt empati, ansvar, pragmatism, tydlighet, transparens, ärlighet…och att komma ihåg att hålla blicken på mitt eget varför är jag här?

Att ställa krav, tydliggöra mål och behov för en verksamhet behöver gå hand i hand med både genuin nyfikenhet, mod, medkänsla och acceptans. Detta ser jag som viktiga förutsättningar för den hållbarhet som vi alla pratar så varmt om. Jag vill fortsätta vara nyfiken på, och ha medkänsla med mig själv som individ, min grupp, min organisation och min omvärld. Det handlar egentligen om samma saker, bara olika startpunkter. Jag tänker att dessa är några ingredienser för hållbarhet och att man kan börja i vilken ordning som helst, resan kan ta sin start både i det inre eller i det yttre, men jag är övertygad om att den kommer att involvera och beröra alla delar innan vi kan vara hållbara, på riktigt.

Företagshälsa de kommande åren, är det något speciellt du tror blir viktigt för våra kunder att tänka på?
Jag har så klart inte hunnit lära känna våra kunder ännu, men tänker att utveckling i alla organisationer handlar om att se och bejaka medarbetares både behov och potential, att organisationen har en ”nyfiken kultur” och mod att leda och styra med ”lätt hand”.  Organisatorisk nyfikenhet är inte ju bara ”nice to have”, men en viktig framgångsfaktor i vår tid.

Malin utanför jobbet då? Var håller du till och vad gör du helst när du inte jobbar?
Jag är tillbaka i Göteborg efter många år på andra orter i Sverige men även i Danmark och njuter jag av min älskade stad, goa vänner, skog och hav. Jag vistas en del i Bohuslän och hänger gärna i min trädgård med barn och vänner och tycker det friskar upp att renovera… Har aldrig fjällvandrat, men har nyligen fått en fin inbjudan, så kanske hänger jag på!